Nis

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA DEĞİŞEN YÖNETMELİK GEREĞİ ÖĞRENCİLERİMİZE SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ  MESLEKİ VE TEKNİK ORTAÖĞRETİM PROGRAMLARINDA 20 SAATL OALRAK UYGULANMAKTADIR BU KAPSAMDA ORTAHİSAR HALK EĞİTİM MERKEZİ ÖĞRENCİLERİMİZE HEMBA HAKKINDA BİLGİ VERDİ.

Nis

MESLEKİ REHBERLİK KAPSAMINDA ORTAOKULLARIN 8.SINIFLARINA OKUL ALAN TANITIMLARIMIZ DEVAM EDİYOR.

Nis

Kütüphane Haftası; Türkiye'de 1964 yılından beri Mart ayının son Pazartesi günü ile başlayan hafta kutlanır. Haftanın amacı, öğrencilerde okuma alışkanlığını ve zevkini geliştirmek, kitap sevgisini artırmak, okuyucuların kitaplardan daha çok faydalanmalarını sağlamak ve halkı kütüphanelerin gelişmesi için bilinçlendirmektir. Hafta süresince kütüphanenin önemi, kütüphaneciliğin sorunları kamuoyuna duyurulur. Okullarda kütüphanenin yararlarından söz edilir. Kütüphanelerde uyulması gereken kurallar öğretilir.

Yaşadığımız yüzyıl bilgi, ilerleme dönemidir. Kitaplar bilime giden yoldur. Çağımızın buluşlarını kitap, dergi gazete gibi yayın organlarından izleriz. Okuduğumuz kitaplar, dergiler, gazeteler bilgilerimizi artırır. Bizi dünyadaki gelişmelerden, değişmelerden haberdar eder.

Mart ayının son Pazartesi günü ile başlayan hafta "Kütüphaneler Haftası" olarak kutlanır. Bu haftada kitap okumanın ve kütüphanelerin öneminden bahsedilir, kütüphanelerin sorunları ve çözüm yolları tartışılır, halka kütüphane bilinci aşılanmaya çalışılır. Okullarda, öğrencilere kütüphanelere geziler düzenlenerek, kütüphanede arama ve araştırma yapma yöntemleri gösterilir, kütüphanede nasıl davranılması gerektiği anlatılır.

Bizler de TRABZON MTAL 9.Sınıf öğrencileri olarak kütüphaneler haftası etkinliği olarak İlçe Kütüphanemize gezi düzenledik.

Nis

OKULUMUZ ÖĞRENCİLERİ ÜLKE VE İL GENELİNDE YAPILAN SPOR FAALİYETLERİNDE DERECE ELDE ETMİŞLERDİR. EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİZ.

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen, Müdürlüğümüz koordinatörlüğünde yürütülen KA121 Mesleki Eğitim Erasmus Akreditasyonu kapsamında Trabzon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerimiz 2-17 Mart 2024 tarihleri arasında İspanya'nın Barselona şehrinde 14 gün boyunca Lineout Studio adlı kurumda staj faaliyetlerini gerçekleştirdiler.

Mimari yapı teknik ressamlığı alanında staj yapan öğrencilerimiz, alanlarıyla ilgili farklı uygulamaları, yenilikçi yöntem ve teknikleri yerinde gözlemleme, inceleme ve uygulama fırsatı buldular.

Tüm katılımcı öğrencilerimize teşekkür eder, verimli bir faaliyet gerçekleştirmiş olmalarını temenni ederiz.

Ödüllü okuma ve yazma yarışmasında danışman öğretmen olarak Şükran Turan ve Derya varış öğrencilerimizden ise Muhammed fahim Anwari ve Gamze Keleş ödül'e layık görülmüşlerdir

Çanakkale Zaferinin 109. Yılını  okulumuzun konferans salonunda kutladık. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz.

ingilizce Zümremizin öğrencilerle birlikte hazırladığı ve ikinci sayısı çıkan VO-TECH Okul dergimizin tanıtımı ve söyleşi amacıyla TRT Trabzon Stüdyolarını ziyaret ederek canlı yayına katıldık.

Makine Teknolojileri Alan şefi İlyas KOLAYLI'nın koordinesinde öğrencilerimize yapay zeka ve robotlar hakkında bilgi verildi.

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen, Müdürlüğümüz tarafından yürütülen 2023 Erasmus Mesleki Eğitim Akreditasyonu kapsamında 25 Şubat-2 Mart 2024 tarihleri arasında Macaristan'ın Budapeşte şehrindeki Hungarian Shipping Secondary Technikal School Kurumu'nda denizcilik ve harita tapu kadastro alanlarında "Yenilikçi Yöntem ve Teknikler'' konulu İşbaşı Gözlem faaliyeti gerçekleştirildi.

Faaliyete, Trabzon MTAL' den 1 idareci katılım gösterdi. 5 gün süren eğitimde katılımcılarımız ders kazanımlarına yenilikçi yöntem ve teknikleri entegre edebilecekleri araçları öğrendiler. Eğitimi başarıyla tamamlayan katılımcılarımız, katılım sertifikalarını almaya hak kazandılar.

Tüm katılımcılarımıza teşekkür eder, edindikleri kazanımları ve öğrendikleri yenilikçi uygulamaları ilimize ve kurumlarımıza taşımalarını temenni ederiz.

OKULUMUZ MAKİNE TEKNOLOJİSİ MEZUNU MAKİNE MÜHENDİSİ RUŞEN KİBAR, ÖĞRENCİLERMİZ İLE BULUŞARAK İŞ HAYATIN HAKKINDA BİLGİ VERDİ.

TRABZON EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ TEM BÜRO AMİRLİĞİ BİLGİLENDİRME VE ÖNLEME FAALİYETLERİ KAPSAMINDA OKULUMUZA GELEREK ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU.

Depremler ve doğal afetler dünyamızın kaçınılmaz bir gerçeğidir. Toplumda deprem bilincinin oluşması ve deprem öncesi sırası ve sonrası hazırlıklı olunması, deprem tehlikesinin kamuoyunun gündeminde kalması amacıyla her yıl 01-07 Mart tarihleri arası Deprem Haftası olarak belirlenmiştir.Okulumuz Afete Hazırlık Kulübü ilk dönem gerçekleştirdiği Deprem Tatbikatından sonra 1-7 Mart Haftası kapsamında Trabzon İtfaiye Daire Başkanlığının desteğiyle Yangın Tatbikatını gerçekleştirmiştir.

Satranç, iki oyuncu arasında satranç tahtası ve taşları ile oynanan bir masa oyunudur. Dünya çapında turnuvaları düzenlenir ve bir spor dalı olarak kabul edilir. Bu kapsamda Trabzon Gençlik Spor İl müdürlüğünün düzenlemiş olduğu 2023-2024 eğitim öğretim yılı okullararası mahalli Trabzon gençler satranç yarışmasına Satranç Kulübü öğretmen ve öğrencilerimizle katılım sağladık.