Dilek TOPAL - KOORDİNATÖR MÜDÜR YARDIMCISI

GÖREVLERİ:

Müdür yardımcısı, görev yetki ve sorumlulukları

MADDE 80- (1) Müdür yardımcısı eğitim, öğretim ve yönetim işlerinin planlı, düzenli ve amacına uygun olarak yürütülmesinden müdüre ve müdür başyardımcısına karşı sorumludur.

(2) Müdür yardımcısının görev yetki ve sorumlulukları şunlardır:

a) Okulda kullanılan belge, defter, çizelge ve formlarla ilgili iş ve işlemleri yürütür ve gerekli olanları imzalar.

b) Görevlendirildiğinde, ilgili mevzuat kapsamında oluşturulan kurul, komisyon ve ekiplere katılır, başkanlık eder ve bunlarla ilgili iş ve işlemleri yürütür.

c) Kendisine verilen nöbet görevini yürütür, nöbetçi öğretmen ve öğrencileri izler, nöbet raporlarını inceler, varsa sorunları müdür başyardımcısına ve müdüre iletir.

ç) Sorumluluğuna verilen öğrencilerle ilgili iş ve işlemleri müdür ve müdür başyardımcısıyla işbirliği içinde yürütür.

d) Elektronik ortamda veri tabanı üzerinden bilgi alış verişiyle ilgili işlemleri yürütür.

e) Mezunların izlenmesine yönelik iş ve işlemleri yürütür.

(3) Müdür tarafından verilen görevin gerektirdiği diğer görev ve sorumlulukları yerine getirir.

Yukarıda sıralanan Genel sorumluluk alanlarına ek olarak;

1.     Çizelgeye göre nöbet tutmak, nöbet gününde diğer görevlilerle birlikte nöbet hizmetlerinin aksatılmadan yürütülmesini sağlar, nöbet raporlarını inceler ve müdür başyardımcısına iletmek.

2.     Bütün 11. Ve 12. Sınıflardan sorumlu olmak, bu sınıflarla ilgili Her türlü iş ve işlemleri usulüne uygun olarak yürütmek, bu sınıfların eğitim öğretim, rehberlik, Disiplin, sınav, ölçme, sınıf geçme, devamsızlık, sosyal çalışma, bursluluk vb. işlemlerinin yürütülmesinden sorumlu olmak.

3.     Endüstri stajı yapacak öğrencilerin iş ve işlemlerinin takibini yapmak,staj kabulleri evraklarını öğrenci dosyasında muhafaza etmek (Mümtaz EROL işbirliği ile)

4.     Görev alanıyla ilgili kurul, komisyon ve ekiplere ve TÖREN KOMİTESİNDE Müdür Yardımcısı Mümtaz EROL ile birlikte görev almak.

5.     Ders defterlerinin yıllık planlara göre takibini yapmak, aksayan durumları Müdür Başyardımcısına bildirmek.

6.     Okul kütüphanesinin açık tutulmasını ve tüm öğrencilerin faydalanması ile ilgili planlama yapmak ve uygulamak. Kitap okuma etkinliklerini organize etmek, sonuçlarını raporlamak, ilgili birimlere bildirimin yapılmasını sağlamak.

7.    Zümre öğretmenler kurulu çalışmalarını planlamak ve denetlemek. Meslek dersleri zümre toplantılarının ve yıllık planlarının çalışma takvimi ve yönetmelik hükümlerine göre yapılmasını sağlamak, kontrol etmek ve okul müdürünün onayına sunmak.

8.     Öğrencilerin yıllık Proje ödevlerinin yönetmelik doğrultusunda yürütülmesini sağlamak.

9.     Okul Arşivinin evrak ve muhteviyatının takip ve kontrolünü yapmak.

10.Sorumluluğunuzda ki sınıfların uyum ve hedef belirlemelerine yönelik her türlü eğitici çalışmaları yapmak.

11.Sorumlu olduğunuz okul türlerinde mezun olan öğrencilerimizin Diploma ve İşyeri Açma Belgelerini düzenlemek, Okul nöbetçi öğrenci görevlerini organize etmek ve takibini yapmak.(Kadir AYDIN ile koordineli.)

12.Ortak Sınav Programının hazırlanması(Okul Zümre Başkanı ve Komisyon ile)

13.Haftada bir gün Mesleki Açık Lise Nöbeti tutmak (Yapılacak çizelgeye göre).