Ekm

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen, KA121 Mesleki Eğitim Erasmus Akreditasyonu kapsamında okulumuz Metal Teknolojileri ve Makine Tasarım Teknoloji alanı öğrencileri yurtdışı deneyimlerini okulumuzda diğer öğrencilerimize aktararak bu tür faaliyetlere katılımın hayatlarına artıbir değer koyduğunu, ileriki yaşantılarında bu deneyimlerin çalışma hayatlarına yön vereceğini ve diğer öğrencilerimizin de bu tür çalışmalarda paydaş olmaları gerektiği konusunda tavsiyede bulundular.

Eyl

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ALAN TERCİHLERİ VELİ BİLGİLENDİRME TOPLANTILARI YAPILDI. REHBER ÖĞRETMEN ELİF EROĞLU TOPLANTIYA KATILAN VELİLERİMİZE SINIF GEÇME, DEVAMSIZLIK VE ALAN TERCİHLERİ HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ VERDİ. AYRICA ÖĞRENCİLEMİZE DE AYRINTILI BİLGİ VERİLMİŞTİR.

Eyl

9.sınıflarımız okulumuzda eğitimlerine başladılar. Bakanlığımızın yayınlamış olduğu uyum eğitimi kapsamında veli ve öğrencilerimiz ile yapılan toplantılarda okulumuz ve eğitim sistemi hakkında bilgilendirme yapıldı. Toplantılara Okul müdürü İdris DEMİREL, Müdür yardımcısı Uğur ÜNAL ve Rehber öğretmen Elif EROĞLU katılarak öğrenci ve velilerle tanışma programı yapıldı. Okulumuzdakş alanlar ile ilgili bilgiler verildi.

Tem

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen, KA121 Mesleki Eğitim Erasmus Akreditasyonu kapsamında okulumuz metal öğrencileri ve öğretmenleri 14 Haziran-6 Temmuz 2023 tarihleri arasında İspanya'nın Cordoba şehrinde 21 gün boyunca staj faaliyetlerini gerçekleştirdiler.

Haz

Türk Dili ve edebiyatı öğretmenleri Bahar ASLANTAŞ AR ,Osman ÖMEREFENDİOĞLU ve Semahat ÖZTÜRK yönetmenliğinde öğrencilerimizin hazırlamış olduğu YALANCI ARANIYOR adlı tiyatro gösterimiz Hüseyin Kazaz Konferans Salonunda gösterimi yapıldı. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Haz

Okulumuz Felsefe Öğetmeni Ramazan YALÇIN ve öğrencilerimiz YADEM'e (Yeşilay Danışmanlık Merkezi) ziyarette bulunarak çalışmalar hakkında bilgi aldı.

May

Okulumuz Münazara Kulübü tarafından hazırlanan Engelliler Haftası Etkinliğine okulumuz personeli Murat TOKSOY ve RAM öğretmeni Yusuf ŞAFAK katılarak öğrencilerle sohbet ettiler.

May

Trabzon KTÜ Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, Kariyer günleri kapsamında okulumuza ziyarette bulundular. Okulumuzun mezunlarından olan sayın rektörümüzü ilçe öilli eğitim şube müdürü İzzet AŞKAR, okul müdürü İdris DEMİREL, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz karşıladı.

May

Okulumuz öğrencileri , Trabzon Üniversitesi Kariyer Merkezi yöneticisi ile TRT Trabzon radyosunda Kariyer Günleri söyleşisine katıldı.

May

Trabzon Üniversitesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasındaki protokol kapsamında Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Koordinatörlüğü’nde gerçekleşen “Lisede Kariyer Günleri” etkinliklerinin on üçüncüsü Trabzon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirildi.

Lisenin konferans salonundaki etkinliğe Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Emre Ş. Aslan, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Doğan Gürdal, Çarşıbaşı Meslek Yüksekokulu Dr. Öğr. Üyesi Muharrem Aydın ve Dr. Öğr. Üyesi Hatice Özer, Trabzon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Başyardımcısı İshak Sağır, Müdür yardımcısı Gülay Özlü ve öğrenciler katıldı.

Türkiye ulusal ajansı tarafından desteklenen Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde yürütülen KA121 Erasmus Mesleki Eğitim Akreditasyonu kapsamında 5-11 Mart tarihleri arasında Avusturya'nın Viyana şehrinde gerçekleştirilecek olan işbaşı gözlem faaliyeti ile ilgili 10 öğretmen Avusturya 'nın Başkenti Viyana'da işbaşı eğitimi için hareketliliğine katıldı.Okulumzudan Suat ÇELİK ve Burak ÇİLİNGİROĞLU grupta yer aldı.

Şbt

Ülkemizde 6 Şubat 2023 tarihinde mydana gelen deprem sonrasında Trabzon Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi olarak kardeşlerimizin yanında olmaya çalıştık. Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizden gelen yardımları Trabzon Valiliği koordinesinde gerçekleşen yardım toplama depolarına ulaştırdık. Okulumuz Metal Bölümü öğretmen ve öğrencilerinin desteğiyle depremzede vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını görmesi için soba üretimine başladık. Trabzon Valisi Sayın İsmail USTAOĞLU ve Trabzon Milli Eğitim Müdürü SAyın Burak FETTAHOĞLU ziyarette bulunarak teşekkürlerini ilettiler.

Ekm

Öğrencilerimizin boş vakitlerini değerlendirmelerini,  sosyal ve kültürel etkinliklere katılmalarını desteklemek amacıyla öğrencilerimize Gençlik Merkezlerinin tanıtımı yapıldı.

Tem